Varnost za aktivne starejše

Vedno več je starejših, ki so še vedno aktivni, saj mnogi ohranjajo vitalnost tako doma kot zunaj. Za te posameznike je ključnega pomena imeti zanesljivo možnost klica na pomoč v primeru nujnih situacij.

Obesek za teleoskrbo je nepogrešljiv pripomoček, ki omogoča takojšnjo komunikacijo z bližnjimi ali zunanjo pomočjo v primeru nenadne slabosti, padca ali drugih nepričakovanih dogodkov. Obesek se preprosto nosi okoli vratu, tako da je vedno pri roki in je vedno dosegljiv, saj je povezan v mobilno omrežje, kar omogoča varno in zanesljivo komunikacijo praktično povsod.

Poleg komunikacije v sili obesek za teleoskrbo omogoča tudi vnos opomnikov, ki se samodejno predvajajo ob določeni uri, kar je še posebej koristno za spominjanje na pomembne dogodke ali zdravstvene ukrepe.

Enostavna uporaba obeska, ki temelji na enem glavnem gumbu in dveh pomožnih tipkah, ga naredi primernega tudi za slepe in slabovidne osebe.

S pomočjo spremljevalne aplikacije pa vaši najbližji lahko spremljajo vašo lokacijo in vam hitro priskočijo na pomoč v primeru težav. Zanesljivost, enostavnost in celovitost sistema obeska za teleoskrbo zagotavljajo varnost tako uporabnikom kot njihovim bližnjim.

Lokacijske storitve

Lokacijske storitve s pomočjo GPS, AGPS, BDS, LBS in WiFi za natančno pozicioniranje
4G komunikacija

4G podatkovna in govorna komunikacija z možnostjo preklopa na 2G
Klic v sili

Gumb za klic v sili za govorno in SMS sporočanje
Vodoodporna zasnova

IP67 zaščita za brezskrbno uporabo v vsakem okolju
S samodejnim klicanjem

Senzor za zaznavanje padca
Dvosmerna komunikacija

Obesek podpira klicanje in sprejemanje klicev s prednastavljenimi številkami
Vaše lokacije

Podatki o vaših lokacijah se hranijo 90 dni in so dostopni v aplikaciji
Varno območje

Prilagojena varnsotna cona (GPS ali WiFi) vključno s funkcijo alarmiranja
Govoreča ura

Priročno obveščanje o trenutni uri
Opomnik za neaktivnost

Opomnik, ki vas bo opozoril, da ste predolgo neaktivni
Opomnik za zdravila

Govorno opozorilo
Poišči napravo

S pomočjo aplikacije aktivirajte zvonjenje in tako poiščite napravo

Vaša zasebna Tele-oskrba

Če ste bolj aktivni in potrebujete teleoskrbo, ki deluje kjerkoli ste, potem je GSM teleoskrba prava izbira za vas. Ta model deluje s pomočjo lastne SIM kartice, kar vam omogoča uporabo v različnih okoljih, ne glede na lokacijo.

Pomoč, ki jo zagotavljajo družinski člani in prijatelji je najboljši in najbolj oseben način skrbi za naše ljubljene, ko se starajo. Veliko težav v vsakdanjem življenju je mogoče rešiti na prijeten način. V primeru, da družina in prijatelji niso dosegljivi, lahko za varnost pokličete prosto določljivo številko za klic v sili.

Klic na pomoč z enim dotikom

S pritiskom na gumb določite ljudi, ki jih pokličete na pomoč pri vsakdanjih težavah. Nastavite 3 številke, ki jih kličete v primeru, ko aktivirate klic v sili. Inteligentni “upravljalnik klicev” zagotavlja, da se zaporedje klicev izvaja popolnoma varno.

creptaam Parallax

Zgodovina lokacije

Zgodovina lokacije je neprecenljivo orodje za nadzor varovane osebe in razumevanje njihovega zdravstvenega stanja ter aktivnosti. V skrbniški aplikaciji je na voljo zgodovina lokacije za zadnjih 90 dni, kar vam omogoča, da sledite poti, ki jo je oseba prehodila v tem obdobju. S tem lahko enostavno preverite, kje se je oseba gibala in kako pogosto, kar omogoča boljši nadzor in skrb za njihovo dobrobit.

Prilagodljiva uporaba

Obesek je zasnovan tako, da vam omogoča več načinov nošenja, ki se prilagajajo vašemu življenjskemu slogu in potrebam. Lahko ga nosite kot eleganten obesek okoli vratu, da je vedno pri roki. Če želite večjo praktičnost, ga enostavno uporabite kot obesek za ključe, da je vedno z vami, kjerkoli že ste. Prav tako ga lahko pritrdite na nahrbtnik ali torbo, če želite proste roke med vašimi aktivnostmi.

creptaam Parallax

Za vse vremenske pogoje

Naprava je ocenjena s standardom IP67, kar pomeni, da je odporna proti škropljenju. To jo dela primerno za uporabo v raznolikih vremenskih razmerah, saj lahko brez skrbi uporabljate napravo tako v dežju kot v drugih vlažnih okoljih.

Večsistemsko pozicioniranje

Z večsistemskim pozicioniranjem dosežemo optimalno natančnost pri sledenju lokacije. Obesek za teleoskrbo za lociranje uporablja vrsto sistemov, vključno z GPS, AGPS, BDS, LBS in WiFi. To pomeni, da ne glede na okoliščine ali okolje, v katerem se nahajate, lahko zanesljivo in natančno določi vašo lokacijo. S kombinacijo teh sistemov obesek omogoča največjo natančnost izmerjene lokacije.

creptaam Parallax

Lokacijski nadzor za večjo varnost

Z enim enostavnim klikom skrbnik takoj preveri lokacijo obeska. Ta funkcija nadzora lokacije je ključnega pomena v nujnih situacijah, še posebej pri uporabi obeska za varovanje oseb z demenco. Za učinkovito upravljanje in sledenje lokaciji ter drugih ključnih funkcij, izkoristite skrbniško aplikacijo.

Enostavno telefoniranje

Obesek za teleoskrbo omogoča tudi  prostoročno telefoniranje.  Obesek preprost za uporabo in vam omogoča, da ostanete povezani, ne da bi morali držati telefon v roki. Enostavno prednastavite želene številke in nato brez težav kličite ali sprejemajte klice kar prek obeska. S tem vam naprava zagotavlja svobodo gibanja, medtem ko ostanete v stiku s pomembnimi osebami.

creptaam Parallax

Zaznavanje padcev

Naprava je opremljena z naprednim sistemom za zaznavanje padcev, ki omogoča takojšnjo reakcijo v nujnih primerih. Ko obesek za teleoskrbo zazna padec, avtomatično sproži klic na prednastavljene številke.

Varna cona

Obesek za teleoskrbo vam omogoča vzpostavitev varne cone, saj nadzoruje gibanje in vas opozori, če nadzorovana oseba zapusti določeno območje. Z uporabo skrbniške aplikacije lahko sami določite meje varne cone, ki so prilagojene potrebam vaše situacije.

Ko je varna cona nastavljena, obesek za teleoskrbo nenehno spremlja lokacijo. Če nadzorovana oseba prestopi meje varne cone, vas naprava nemudoma opozori, da lahko hitro ukrepate.

creptaam Parallax

Kako kupiti?

Nudimo vam različne načine, za nakup izdelkov iz naše ponudbe.

iTshop.si

Naša spletna trgovina itshop.si omogoča strankam enostaven nakup naših izdelkov.

Kontakt

Potrebujete pomoč? Od odgovora na vaše vprašanje vas loči le e-mail sporočilo ali telefonski klic. Kliknite na spodnjo povezavo, kjer boste našli telefonske številke, ter email naslove, na katerih smo dosegljivi.

Mimovrste

Spletna trgovina mimovrste.com omogoča strankam enostaven nakup naših izdelkov.

Obesek za GSM teleoskrbo
129,99 /DDV vključen
  Osnovni paket, ki vsebuje:
  - obesek za GSM teleoskrbo
  - napajalni kabel z magnetnimi kontakti
  - trak za nošenje okoli vratu
  - navodila za uporabo

  Pri vsakem nakupo vam nudimo tudi brezplačno pomoč pri konfiguraciji sistema.

Pogosto zastavljena vprašanja

GSM teleoskrba: klic v sili, detekcija padca, nadzor dementnih oseb

Pogosto zastavljena vprašanja o izdelku

Obesek za GSM teleoskrbo je še posebej primeren za:

 • starejše, ki živijo sami
 • starejše, ki so še vedno aktivni
 • starejši ljudje z okvaro vida
 • dementne osebe
 • slepe osebe

Za delovanje je potrebna le SIM kartica od mobilnega operaterja. Napravo preprosto prijavite kot dodatni mobilni telefon. Obesek lahko pričnete uporabljati takoj po opravljeni prijavi.  Obesek za GSM teleoskrbo je preprost mobilni telefon, vendar s posebnimi funkcijami in možnostjo daljinskega nadzora.

V nujnem primeru s pritiskom gumba uporabnik sproži klic v sili na 3 prednastavljene številke, ki jih obesek kliče po vrsti, dokler se nekdo ne javi. Preko obeska se sporazumevamo kot preko prostoročnega govora na telefonu, zvok je čist in glasen. V primeru padca ali izgube zavesti obesek sam zazna padec in v primeru neodzivnosti uporabnika sam sproži klic v sili.

 • Naprava se nosi okrog vratu in je vedno pri roki
 • Naprava je enostavna za uporabo s pomočjo ene glavne in dveh pomožnih tipk
 • Vgrajen govorni pomočnik bere nastavljene opomnike

S pomočjo programskega paketa na pametnem telefonu.

Vse nastavitve opravite s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu. Poleg tega osebne nastavitve, kot so toni, glasnost in opomniki …

Obesek je tovarniško nastavljen, da je detekcija padcev aktivirana. Dodatna konfiguracija za to funkcijo ni potrebna. V premeru, da naprava zazna padec se bo avtomatično sprožil klic v sili z vsemi podrobnostmi o lokaciji.

Delovanje lahko preverite tako, da napravo spustite iz višine približno 1,20m na tla. Naprava bo zaznala padec in bo sprožila klic v sili.

Varnostna cona je definirano varno območje, ki ga določimo z nadzorno aplikacijo, ki nas obvesti, ko varovana oseba prestopi meje tega območja. To zagotavlja varnost in sledenje gibanja ter omogoča hitre odzive v primeru potencialnih tveganj.

Za uporabo naprave potrebujete SIM kartico od izbranega operaterja.

Za administracijo in nadzor obeska potrebujete pametni telefon z nameščeno nadzorno aplikacijo.

Opomnik o neaktivnosti je funkcija, ki uporabnika opominja, naj se premakne, če je dalj časa neaktiven. Namenjen je spodbujanju gibanja in preprečevanju dolgotrajnega sedenja, kar lahko prispeva k boljšemu zdravju in počutju.

Obesek za teleoskrbo je zasnovan za enostavno nošenje in dostopnost. Nosimo ga okoli vratu, tako da je vedno blizu in dosegljiv v primeru potrebe po klicu za pomoč. Poleg tega ga je nositi kot obesek za ključe ali pa ga pritrditi na nahrbtnik, kar zagotavlja praktičnost in prilagodljivost za različne situacije.

S shranjenimi podatki v skrbniški aplikaciji lahko sledimo poti, ki jo je oseba prehodila v zadnjih 90 dneh, kar omogoča boljši nadzor in skrb za njihovo dobrobit. Zgodovina lokacij nam omogoča, da ugotovimo, kje se je oseba gibala in kako pogosto, kar prispeva k celoviti skrbi za njihovo varnost in zdravje.

Poleg tega je shranjevanje zgodovine lokacij izjemno koristno pri nadzoru dementnih oseb. Omogoča nam natančno spremljanje njihovega gibanja in identifikacijo morebitnih vzorcev ali nepravilnosti, kar prispeva k celostni oskrbi in varnosti teh oseb.

Da, obesek za GSM teleoskrbo je ocenjen s standardom IP67, kar pomeni, da je odporen proti škropljenju. To omogoča njegovo uporabo v raznolikih vremenskih razmerah, kot je dež ali vlažna okolja, brez skrbi glede poškodb zaradi vode.

Oznaka IP67 označuje standardno oceno za zaščito pred prahom in vodo. Prva številka, 6, označuje stopnjo zaščite pred prahom, pri čemer 6 pomeni popolno zaščito pred prahom. Druga številka, 7, označuje stopnjo zaščite pred vodo, pri čemer 7 pomeni, da je naprava popolnoma zaščitena pred učinki potapljanja v vodo do 1 metra globine za največ 30 minut.

Zaupajte nam, lahko vam pomagamo!

Veseli smo, da ste obiskali našo spletno stran! Če imate kakršnakoli vprašanja, ali pa potrebujete pomoč, smo vam na voljo. Z veseljem vam bomo pomagali rešiti morebitne težave ali odgovorili na vaša vprašanja.

Če imate težave s konfiguracijo DECT obeska, vam nudimo brezplačno storitev, kjer to opravimo namesto vas. Zagotovili bomo, da bo vaš obesek za DECT teleoskrbo pravilno nastavljen in pripravljen za uporabo.

Za kontaktiranje lahko uporabite naslednje možnosti:

Telefonska številka: 01 5466 500

E-pošta: prodaja@pse.si

Ne oklevajte nas kontaktirati. Vaše zadovoljstvo je naša prednostna naloga, in z veseljem vam bomo pomagali.

Nadzorna aplikacija Android

S klikom prenesite nadzorno aplikacijo za telefonske aparate Android.

Nadzorna aplikacija iPhone

S klikom na gumb prenesite vgrajeno programsko opremo za DECT obesek, ki se uporablja za posodabljanje naprave.