Varnost za starejše, invalide in slepe

Vedno več je starejših, ki živijo samostojno v stanovanju ali v hiši. Zato je zelo pomembno, da imajo na voljo vedno zanesljivo rešitev klica na pomoč, ko je to res potrebno in nujno. V primeru nenadne slabosti, padca, ali druge nepričakovane situacije lahko pri komunikaciji z bližnjimi ali zunanjo pomočjo pomaga obesek za teleoskrbo. Obesek se preprosto nosi okoli vratu, tako da je vedno pri roki. Preko DECT signala je povezan z vašo telefonsko bazno postajo ali routerjem kot so npr. Gigaset ali Fritzbox.

V obesek za teleoskrbo lahko vnesemo tudi različne opomnike, ki nam jih ob določeni uri obesek tudi samostojno predvaja. Ob klicu nam obesek pove številko osebe, ki kliče, če pa je oseba, ki kliče shranjena v imeniku pove obesek ob klicu tudi njeno ime.

Ker poteka celotna uporaba preko glasovnih sporočil in s pomočjo enega glavnega gumba in 2 pomožnih tipk je obesek zelo primeren tudi za uporabo slepih ali slabovidnih oseb.

Pomoč s pritiskom na gumb

3 številke za pomoč in 1 številka za nujne primere
Detektor alarma za dim

s samodejnim klicem ob sprožitvi detektorja dima (sproži zaporedje klica na pomoč)
Samodejno zaporedje klicev na pomoč

3 številke za pomoč in 1 številka za nujne primere
S funkcijo branja imena

Prostoročno telefoniranje
S samodejnim klicanjem

Zaznavanje padca
10 številk z imeni in funkcijo branja

Družina in prijatelji
npr. za zdravila

Funkcija opomnika
Stanje baterije

Glasovno opozorilo o prazni bateriji
Področje pokritosti

Obvestilo v primeru, ko ni radijskega signala
Obvestila v slovenščini

Funkcija branja telefonskega imenika in podatkov v primeru klica v sili

Vaša zasebna Tele-oskrba

DECT obesek se lahko prijavi na poljubno že obstoječo DECT bazo poljubnega brezvrvičnega DECT telefona, ki ga že imate doma. Če DECT baze še nimate, vam jo lahko zagotovimo mi. DECT obesek deluje tudi na poljubnem večceličnem DECT sistemu, kot so pogosti v domovih za starejše občane.

Vaš zasebni sistem za klic v sili

Zagotovljena varnost

Pomoč, ki jo zagotavljajo družinski člani in prijatelji je najboljši in najbolj oseben način skrbi za naše ljubljene, ko se starajo. Veliko težav v vsakdanjem življenju je mogoče rešiti na prijeten način. V primeru, da družina in prijatelji niso dosegljivi, lahko za varnost pokličete prosto določljivo številko za klic v sili. Ker za takšen sistem ne potrebujete pogodbo o storitvah z zunanjim izvajalcem, ni dodatnih mesečnih stroškov. Vse kar potrebujete je vaš hišni telefonski sistem DECT.

Klic na pomoč z enim dotikom

“Kličem Boštjana, prosim počakajte”
S pritiskom na gumb določite ljudi, ki jih pokličete na pomoč pri vsakdanjih težavah. Nastavite 3 številke, ki jih kličete v primeru, ko aktivirate klic v sili. Integrirani govorni pomočnik zagotavlja informacije o statusu klicev in osebah, ki jih trenutno kličete. To znatno prispeva k zmanjšanju napetosti v paničnih situacijah. Inteligentni “upravljalnik klicev” zagotavlja, da se zaporedje klicev izvaja popolnoma varno.

creptaam Parallax

Zaznavanje dimnega alarma

“To je alarm za dim pri Janezu Novak v Ljubljani … .
… ključ stanovanja je deponiran pri …”
Ko človek spi, ne vidi dima. Zato je hitra pomoč nujna. DECT Tele-Oskrba zanesljivo zazna dimni alarm detektorjev dima vseh vrst in aktivira zaporedje klicev na pomoč. Glasovni pomočnik obvesti klicano osebo o dimnem alarmu in lokaciji. Poleg tega je mogoče dodati dodatne informacije, kot je informacija o dostopu do stanovanja. Sami določite, katere informacije so objavljene v primeru padca ali alarma za dim. DECT Tele-Oskrba spremlja situacijo, dokler se dimni alarm ne izklopi.

Časovni opomniki

“Prosim, vzemite zdravila!”
Večina ljudi v starejši starosti je odvisnih od različnih zdravil. Ker se s starostjo povečuje tudi pozabljivost, vam časovno nadzorovana obvestila pomoči DECT Tele-Oskrba pomagajo, da na primer ne pozabite vzeti določenih tablet. Dnevno lahko nastavite do 5 takih obvestil po času in vsebini. Integrirani govorni pomočnik glasno in razločno prebere ta navodila ter navede trenutni čas.

creptaam Parallax

Zaznavanje padca

“Kličem Boštjana, prosim počakajte”
S pritiskom na gumb določite ljudi, ki jih pokličete na pomoč pri vsakdanjih težavah. Nastavite 3 številke, ki jih kličete v primeru, ko aktivirate klic v sili. Integrirani govorni pomočnik zagotavlja informacije o statusu klicev in osebah, ki jih trenutno kličete. To znatno prispeva k zmanjšanju napetosti v paničnih situacijah. Inteligentni “upravljalnik klicev” zagotavlja, da se zaporedje klicev izvaja popolnoma varno.

Vsakodnevni stiki z družino in prijatelji

»Ana kliče!«
»Kličem Boštjana, prosim počakajte«
Za ljudi, ki živijo sami, je pomemben stik z družino in prijatelji. S pomočjo DECT Tele-Oskrbe je mogoče enostavno opravljati ali sprejemati osebne klice. Integrirani govorni pomočnik je tukaj še posebej dragocen: prebere imena iz vašega individualno ustvarjenega telefonskega imenika. Za prostoročno klicanje z visoko kakovostjo zvoka in glasnostjo morate pritisniti samo osrednji klicni gumb.

creptaam Parallax

Govorni pomočnik

Integriran govorni pomočnik – vrhunec naprave

S pomočjo glasovnih obvestil v slovenščini je uporaba otročje lahka

Posebnost naprave DECT Tele-Oskrba je integrirani govorni pomočnik (iVA), ki je na voljo tudi v slovenščini. Govorna podpora je zelo koristna, zlasti za starejše ljudi. Zagotavlja tudi, da v izrednih razmerah ni panike. Pri odhodnih in dohodnih klicih so prebrana imena, povezana s telefonsko številko. V nujnih primerih (padec, dim) lahko osebne podatke in informacije posredujemo na klicano številko. iVA daje tudi dragocene nasvete pri vsakodnevni uporabi, seveda tudi, da je treba baterijo napolniti in še marsikaj.

Konfiguracija sistema

Personalizacija nastavitev
PC aplikacija vam omogoča individualni vnos vaših osebnih podatkov in kontaktov: imena + telefonske številke za družino + prijatelje, za pomoč pri vsakodnevnih težavah ali nujnih primerih, kot tudi časovno nadzorovana obvestila ali glasnost. Vsi podatki so zaradi varnosti shranjeni lokalno na USB mediju. Konfiguracijski program je preprost in razumljiv. Če pa vseeno niste vešči uporabe računalnika se lahko po predhodnem dogovoru oglasite pri nas in bomo napravo skupaj nastavili.

creptaam Parallax

Kako kupiti?

Nudimo vam različne načine, za nakup izdelkov iz naše ponudbe.

iTshop.si

Naša spletna trgovina itshop.si omogoča strankam enostaven nakup naših izdelkov.

Kontakt

Potrebujete pomoč? Od odgovora na vaše vprašanje vas loči le e-mail sporočilo ali telefonski klic. Kliknite na spodnjo povezavo, kjer boste našli telefonske številke, ter email naslove, na katerih smo dosegljivi.

Mimovrste

Spletna trgovina mimovrste.com omogoča strankam enostaven nakup naših izdelkov.

Obesek za teleoskrbo
174,16 /DDV vključen
  Osnovni paket, ki vsebuje:
  - obesek za teleoskrbo
  - napajalnik
  - navodila za uporabo

  Pri vsakem nakupo vam nudimo tudi brezplačno pomoč pri konfiguraciji sistema.
Paket komplet
204,16 /DDV vključen
  Paket komplet, ki vsebuje:
  - obesek za teleoskrbo
  - DECT bazno postajo Gigaset BOX 100
  - napajalnik
  - navodila za uporabo

  Pri vsakem nakupo vam nudimo tudi brezplačno pomoč pri konfiguraciji sistema.

Pogosto zastavljena vprašanja

DECT teleoskrba: telefon za slepe in slabovidne, klic v sili, detekcija padca

Pogosto zastavljena vprašanja o izdelku

Obesek za DECT teleoskrbo je še posebej primeren za:

 • starejše, ki živijo sami
 • starejši ljudje z okvaro vida
 • dementne osebe
 • slepe osebe

in tudi za vse tiste, ki:

 • potrebujejo udoben telefon za domačo uporabo
 • potrebujejo kakovosten konferenčni telefon
 • se veliko pogovarjajo in potrebujejo proste roke

Za delovanje je potrebna le DECT bazna postaja. Praviloma je to vaš obstoječi prenosni telefon DECT. Napravo preprosto prijavite kot dodatni DECT telefon. Obesek lahko pričnete uporabljati takoj po opravljeni prijavi. Ni dodatnih mesečnih stroškov in nadomestil. Obesek za DECT teleoskrbo je preprost DECT telefon, vendar s posebnimi funkcijami.

V nujnem primeru s pritiskom gumba uporabnik sproži klic v sili na 3 prednastavljene številke, ki jih obesek kliče po vrsti, dokler se nekdo ne javi. Preko obeska se sporazumevamo kot preko prostoročnega govora na telefonu, zvok je čist in glasen. V primeru padca ali izgube zavesti obesek sam zazna padec in v primeru neodzivnosti uporabnika sam sproži klic v sili.

 • Naprava hrani do 100 stikov, ki jih je s pomočjo govornega pomočnika zelo enostavno poiskati in poklicati.
 • Stiki so razdeljeni v 10 skupin, ki jih lahko poljubno označite.
 • Vgrajeni govorni pomočnik bere oznake in imena stikov.
 • Po potrebi lahko naprava glasno bere telefonski imenik.
 • Dohodni klici so najavljeni z imenom klicatelja.
 • Naprava omogoča tudi dostop do neodgovorjenih klicev in seznamov klice.

S pomočjo programskega paketa za administracijo in konfiguracijo.

Načeloma vnašate imena in številke. Poleg tega osebne nastavitve, kot so toni, glasnost ali vaši osebni podatki s krajem bivanja. Te bo govorni pomočnik posredoval, kontaktu za pomoč v primeru nujnega klica: “To je alarmni klic zaradi zaznanega padca pri Janezu Novak, v Šolski ulic … dostop do stanovanja je možen …”

To je možno. Vse, kar potrebujete je aplikacija za konfiguracijo, ki jo lahko preneseta iz naše spletne strani. Obesek za teleoskrbo povežete z USB kablom in ga konfigurirate. Po zaključeni konfiguraciji morate pri uporabniku samo pritisniti gumb za registracijo na vaši DECT bazni postaji, da povežete napravo.

Vse kar potrebujete je vaš obstoječi požarni senzor. Ni pomembno, kakšne vrste. Obesek za DECT teleoskrbo zaznava požarne alarme vseh naprav na trgu. Zaznavanje požara je aktivno, ko je naprava na polnilcu. To ne zahteva dodatne konfiguracije.

V nujnem primeru obesek za DECT teleoskrbo uporabi seznam kontaktov v sili in ostane v načinu alarma, dokler se alarm ne izklopi ali obesek ni odstranjen iz polnilne postaje.

Ta funkcija je tovarniško aktivirana. Po potrebi jo lahko, s pomočjo programskega paketa za administracijo, tudi deaktivirate.

Ob dobavi je jezik nastavljen na slovenščino. S pomočjo programskega paketa za administracijo je možno jezik govornega pomočnika spremeniti.

Obesek je tovarniško nastavljen, da je detekcija padcev aktivirana. Dodatna konfiguracija za to funkcijo ni potrebna. V premeru, da naprava zazna padec se bo avtomatično sprožil klic v sili z vsemi podrobnostmi o lokaciji.

Delovanje lahko preverite tako, da napravo spustite iz višine približno 1,20m na tla. Naprava bo zaznala padec in bo to sporočila z “Auč!”. Nato bo zahtevala, da napravo poberete, v nasprotnem primeru se bo sprožil klic na pomoč.

Za uporabo naprave potrebujete DECT bazno postajo. Ta bazna postaja je lahko vključena v opremo, ki vam jo je zagotovil operater (npr. Fritzbox) ali pa je samostojna (npr. Gigaset). Večina baznih postaj, ki so na trgu podpirajo priklop do šestih sočasnih naprav. Uporabite lahko bazno postajo, ki je v javno omrežje priključena kot analogni telefon, kot VoIP naprava, ali kot ISDN telefon.

Priporočilo: izklopite odzivnik na bazni postaji, saj vam odzivnik lahko pogosto “ukrade” dohodni klic.

Zaupajte nam, lahko vam pomagamo!

Veseli smo, da ste obiskali našo spletno stran! Če imate kakršnakoli vprašanja, ali pa potrebujete pomoč, smo vam na voljo. Z veseljem vam bomo pomagali rešiti morebitne težave ali odgovorili na vaša vprašanja.

Če imate težave s konfiguracijo DECT obeska, vam nudimo brezplačno storitev, kjer to opravimo namesto vas. Zagotovili bomo, da bo vaš obesek za DECT teleoskrbo pravilno nastavljen in pripravljen za uporabo.

Za kontaktiranje lahko uporabite naslednje možnosti:

Telefonska številka: 01 5466 500

E-pošta: prodaja@pse.si

Ne oklevajte nas kontaktirati. Vaše zadovoljstvo je naša prednostna naloga, in z veseljem vam bomo pomagali.

Prenos programske opreme

S klikom na gumb prenesite programsko opremo PC APP, ki se uporablja za konfiguracijo obeska za DECT teleoskrbo.

Prenos vgrajene programske opreme

S klikom na gumb prenesite vgrajeno programsko opremo za DECT obesek, ki se uporablja za posodabljanje naprave.

Prenos dokumentacije

S klikom na gumb prenesite podrobna navodila za uporabo in konfiguracijo obeska za DECT teleoskrbo..